Rigole pentru scurgere

solutii_beton

Rigole pentru scurgere

COMARLON pune la dispozitia dumneavoastra rigole pentru drenaj beton, potrivite pentru trafic mediu si greu, gratare pentru rigole precum si rigole fara gratar.

Pentru a permite preluarea apelor superficiale (generate de evenimente meteorologice saun de activitati urbane si/sau industriale) de pe o suprafata impermeabila sau de pe terenuri lipsite de drenaj, este necesar a proiecta si realiza un sistem potrivit de preluare si evacuare, pentru a permite conducerea lichidelor catre receptorul final.

Preluarea si evacuarea apelor superficiale rezultate in urma precipitatiilor meteorice sau provenite de la activitati industriale si agricole a fost intotdeauna o prioritate a activitatii omului. Aceasta preocupare, mai ales in ultimii ani, a crescut in mod considerabil din cauza schimbarilor climatice si morfologice din teritoriu.

Rigolele prefabricate se pot utiliza pentru realizarea lucrarilor, accesorii aferente strazilor, platformelor de orice clasa. Alte  destinatii -provizorii sau definitive, pietonale sau carosabile pentru a caror executie exista proiect tehnic. Acestea se vor amplasa pe amplasamentul din proiect, la cotele de montare pentru a asigura buna scurgere a apelor de pe suprafata caii. În acest scop se va asigura la montaj ca fata gratarului sa se afle sub nivelul fetei superioare a stratului de circulatie, iar acesta sa fie realizat cu pante suficiente în zona gratarului, pentru a accelera dirijarea apelor spre acesta.